Web Analytics Made Easy - Statcounter

نزدیک به یک سال از پرونده جان باختن 2بیمار در اتاق عمل یکی از بیمارستان های مشهد می گذرد، و این بار مرگ نوزادی پس از تولد در یک بیمارستان خصوصی -که از قضا در زمان تأسیس نیز در حاشیه بود و رسانه ها مشکلات آن را همان زمان منعکس کردند- موضوعی است که آن خاطرات تلخ گذشته را دوباره زنده کرد.

مرگ پرحاشیه یک نوزاد هنگام تولد

به گزارش رکنا، با رسانه ای شدن ماجرای فوت تلخ این نوزاد، معاونان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بی‌درنگ موضوع را تأیید کردند و قول پیگیری ماجرا را دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته یکی از سازمان هایی که به صورت مستقیم در این پرونده نقش دارد، سازمان نظام پزشکی مشهد است، که مهرابی بهار، رئیس این سازمان دیروز از پیگیری سریع و خارج از نوبت رسیدگی به پرونده خبر داد.

ماجرای این پرونده چند روز قبل شروع می شود جایی که یک مادر باردار برای وضع حمل با هدایت پزشک معالج، به بیمارستانی خصوصی در منطقه سجاد می رود که درگیر مشکلاتی می شود و در نهایت نوزاد تازه متولد شده اش را از دست می دهد.

اما آنچه اتفاق افتاده را یکی از بستگان این خانواده این گونه بازگو می کند: «سه شنبه هفته گذشته، این مادر ساعت حدود 9صبح به اتاق عمل می رود و ساعت های زیادی می گذرد و هیچ یک از کارکنان بیمارستان به پاسخ های ما درباره سلامت مادر و نوزاد جوابی نمی دهند.

ما که نگران شده بودیم، با مدیر بیمارستان تماس گرفتیم و در نهایت پس از ساعت ها بی خبری از اتاق عمل پدر کودک را خواستند تا وارد شود که به او گفته بودند برای کودک مشکلی پیش آمده، احیاء شده و به آی سی یوی نوزادان منتقل شده است. این درحالی بود که بعد به سراغ پزشک معالج رفتیم که اعلام کرد پس از به دنیا آمدن، ضربان قلب نوزاد می زده است و حتی گریه کرده و خود شاهد دست وپا زدن نوزاد بوده است.

گازسمی جان نوزاد مشهدی را گرفت

بعد از پیگیری های زیاد به ما گفتند که کارکنان اتاق عمل به جای اکسیژن ، گاز سمی به کودک داده اند که همین موضوع موجب شده تا کودک دچار ایست قلبی شود و بعد چند مرحله نوزاد را احیاء کرده اند.

البته در این میان پزشک و کارکنان بیمارستان تقصیر را به گردن یکدیگر می انداختند تا از بار مسئولیت شانه خالی کنند. در نهایت نوزاد به بیمارستان حضرت ام البنین(س) اعزام شد و چند روز هم تحت مراقبت بود ولی جان خود را از دست داد. 2روز پیش نیز پیکرش را به خاک سپردیم.»

با رسانه ای شدن این پرونده، دکتر غفاریان، مدیر نظارت و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأیید موضوع جان باختن نوزاد در هنگام تولد در یکی از بیمارستان های خصوصی مشهد گفت: دستور تحقیقات کامل درباره این پرونده صادر شده است.

از آنجا که متولی رسیدگی به قصور پزشکی، سازمان نظام پزشکی است به سراغ رئیس این سازمان رفتیم.

دکتر مصطفی مهرابی بهار در گفت و گو با شهرآرا درباره نحوه رسیدگی به این پرونده بیان کرد: با توجه به اینکه برخی پرونده ها افکار عمومی را نگران می کند، ما به صورت ویژه به آن وارد می شویم و در کوتاه ترین زمان ممکن این پرونده ها را رسیدگی می کنیم.

وی با بیان اینکه این پرونده تازه به دست ما رسیده است ادامه داد: براساس شنیده ها گویا به جای اکسیژن گاز دیگری به نوزاد داده می شود این درحالی است که رنگ کپسول اکسیژن متفاوت است و اصلا شیلنگ های آن ها به هم وصل نمی شود، اگر این موضوع صحت هم داشته باشد جای تعجب است.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد با اشاره به مراحل رسیدگی به این پرونده بیان کرد: ابتدا باید پزشکی قانونی نظر تخصصی خود را اعلام کند و شاید نیاز باشد حتی از تهران نیز برای مشخص شدن علت دقیق فوت کمک گرفته شود.

به گفته مهرابی بهار، این پرونده ابتدا در دادستانی تشکیل می شود و دادیار درباره آن اظهار نظر می کند، بعد کارشناسان دعوت می شوند که حدود 12تا 13نفر هستند. در این میان نظرات تخصصی از سوی نماینده پزشکی قانونی ارائه می شود و نماینده دادستانی نیز مطابقت با قانون را انجام می دهد.

پس از برگزاری این جلسه، هیئت بدوی رأی خود را صادر می کند، در اینجا نیز نمی توان به صورت صددرصدی علت حادثه را اعلام کرد چون ممکن است پرونده برای تجدیدنظر ارسال شود و تحقیقات دوباره شروع شود که ممکن است در نتیجه رأی، با توجه به شواهد و مدارک تغییری ایجاد شود.

قصور پزشکی در بیمارستان خصوصی مشهد مسجل است

وی با تأکید بر اینکه قصور وجود دارد و این موضوع مسجل است ادامه داد: هنوز پرونده ها را ندیده ایم ولی وجود قصور پزشکی تأیید شده است.

مهرابی بهار تصریح کرد: البته باید توجه کرد که این پرونده دارای ظرافت خاصی نیست، چون گاهی مواقع افراد انواع بیماری ها و دردها را متحمل شده اند که باید تک تک این موضوعات بررسی شود. همین موضوع باعث می شود تا اظهارنظر با تأخیر انجام شود، اما در این موضوع چنین نیست و از نظر شناخت علت ساده است و شواهد هم همه نشان دهنده قصور است.

منبع: شهرآرا

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا بیمارستان خصوصی اکسیژن گاز سمی ایست قلبی اخبار حوادث تولد مشهد نوزاد قصور پزشکی سهام عدالت قیمت خودرو کرونا دنیا جهانبخت در اینستاگرام دنیا جهانبخت بازیگر سینما و تلویزیون فال دنیا جهانبخت و مهراد جم فیلم حافظ مهرابی بهار پزشکی مشهد قصور پزشکی اتاق عمل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۰۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF

به گزارش خبرگزاری صدا  و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کشت حلق برای بیماران  CF (اختلال ژنتیکی و ارثی) در بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور (اکبر) انجام می‌شود تا ارزیابی و سنجش بیماری، تشخیص و درمان به موقع صورت پذیرد.

 دکتر رضا وثوقی مقدم افزود: بیماری CF اختلال ژنتیکی و ارثی است که باعث از بین رفتن تنظیم پروتئین‌ها می‌شود.

وی گفت: در نتیجه این بیماری مخاط دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی و تناسلی، غلیظ و چسبناک می‌شود و به واسطه چسبناک شدن دیواره مخاط این اندام‌ها مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلفی، چون تنفسی هستند، از این رو باید هر دو سه ماه یک بار حتی در صورت نداشتن وجود علائم برای آزمایش کشت حلق مراجعه کنند.

مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تلاش برای کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های صعب العلاج افزود: با فراهم شدن امکانات برای آزمایش این بیماران در واحد آزمایشگاه بیمارستان کودکان اکبر، آزمایش کشت حلق انجام و  آنالیز آن از نظر وجود باکتری‌های پاتوژن و آنتی بیوتیک‌های موثر بر آن باکتری‌ها به پزشکان ارائه می‌شود.

 دکتر رضا وثوقی مقدم گفت: در واحد آزمایشگاه بیمارستان اکبر از وجود استادان مجرب و متخصصان میکروب شناسی برای شناسایی و تشخیص و گزارش انتی بیوتیک‌ها به استاندارد‌ترین و اصولی‌ترین استفاده شده است تا بهترین و مفید‌ترین خدمات به بیماران  ارائه شود.

 

ارائه‌ی خدمات درمانی مربوط به بیماران بزرگسال CF به صورت رایگان در بیمارستان قائم (عج)

فوق تخصص بیماری‌های ریوی و استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به انجام درمان‌های رایگان مربوط به بیماری CF  اطفال در بیمارستان اکبر گفت: این خدمات درمانی رایگان اکنون به بیماران بزرگسال CF در بیمارستان قائم (عج) هم ارائه می شود.

دکتر داوود عطاران گفت: خوشبختانه با اقدامات تشخیصی و درمانی که به همت همکاران گروه اطفال انجام و در سال‌های اخیر این بیماری خیلی زود تشخیص داده شده است   و در نتیجه طول عمر این بیماران در حال حاضر افزایش یافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در گذشته بسیاری از بیماران CF به دوران بلوغ نمیرسیدند، اما با اقدامات درمانی که در طی دو دهه گذشته برای این بیماران انجام شده، آنها کم کم به سن بلوغ رسیدند.

دکتر عطاران همچنین تاکید کرد: با توجه به اینکه بیماران بزرگسال  دو - سه سالی است که از دوره کودکی به دوره بزرگسالی و بلوغ رسیده‌اند کهمه متخصصان داخلی لازم است که آگاهی کافی از این بیماری را پیدا کنند و در مواجهه با این بیماران اقدامات تشخیصی و درمانی را داشته باشند.

وی گفت:  در دانشگاه علوم پزشکی مشهد امکان پیوند ریه فراهم شده و درمانگاه پیوند ریه دانشگاه کهدر  دوران کرونا معلق شده بود، در بیمارستان امام رضا (ع) فعال شده است و ما می‌توانیم برای بیمارانی که اندیکاسیون پیوند ریه دارند به آنجا ارجاع دهیم

دیگر خبرها

  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • نجات جان ۶ بیمار با اهدای اعضای بیمار ۴۴ ساله مشهدی
  • محکومیت ۲۶ پرونده قصور پزشکی در پزشکی قانونی کرمانشاه
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌ بخش جان ۶ بیمار
  • اعضای بیمار مرگ مغزی به ۶ نفر در مشهد اهدا شد
  • اهدای عضو بیمار مشهدی نجات‌بخش جان ۶ بیمار
  • محکومیت پنج میلیارد ریالی برای مرغ فروش مشهدی
  • اختلافات مالی در یک خانواده مشهدی منجر به قتل شد
  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF